dissabte, 18 de desembre del 2010

UNA DECISIÓ VALENTA

Avui Joan Puigcercós ha decidit no presentar-se com a president d’Esquerra Republicana al proper congrés.  Ha fet honor a l’eslògan de la campanya al Parlament GENT VALENTA.
És evident que la davallada d’ERC va ser important i avui al Consell Nacional s’ha tancat una etapa que ha donat molts motius perquè aquesta davallada es produís:  les lluites internes. Un cop acabat el passat congrés,  on es va manifestar que dins d’ERC hi ha moltes formes de pensar,  no es va saber tancar bé, recosint el partit entre totes les sensibilitats i formes de pensar per rellançar el partit. Finalment aquest motiu junt amb d’altres van passar factura electoral.
S’ha après dels errors del passat i ara el Joan Puigcercós pren una decisió valenta: liderar el partit fins el congrés  i no presentar-se per garantir el relleu generacional i alhora conduir-lo en aquests moments difícils.  Ha dit que treballarà per aconseguir una candidatura sòlida i unitària de cara al congrés  “perquè s'acabin aquests accents, aquestes famílies i aquests instints” i també ha dit que “diversitat és perfectament compatible amb la cohesió i la solidesa”
Esquerra és l’únic partit assembleari on les decisions es prenen per votació de TOTS els militants, i tots els vots valen el mateix. Aquest fet diferencial i de democràcia interna on es publicita tot el que es fa i es dóna transparència a les decisions dels militants, sembla que topa amb la ciutadania poc amiga del soroll i les discrepàncies. 
Que prima més l’estètica o l’ètica?  Sembla que ens agraden les coses ben embolicades,  polides i que entrin pels ulls sense tenir en compte què hi ha dins del paquet,  més que les caixes de vidre transparent per veure que hi ha a dins.

Espero que algun dia es reconegui l’esforç de democràcia interna que fa que ERC sigui un partit diferent i no un més dels partits, per això és el meu partit. Un partit transparent en les decisions internes, en el seu finançament i en la seva aposta de país.




TOTS JUNTS PODEM FER GRANS COSES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada