dimarts, 7 de setembre del 2010

VALLS, al cul del món


Fa uns dies llegia la noticia de la millora del transport públic a la línea de Puigcerdà. http://bit.ly/9pCyxk. L’alcalde de Puigcerdà i els ciutadans de la Cerdanya estavem molt satisfets amb la millora i alhora reclamavem que es seguis millorant en el futur, i el conseller Nadal es comprometia a seguir reduint el temps de viatge.
Això em provocà una sensació contradictòria, per una banda l’alegria per la millora i de l’altre la ràbia de seguir sent una ciutat molt mal comunicada a nivell de transport públic.
Fa uns anys es deia que havíem de plantar Valls al món, i a nivell de comunicacions el tenim plantat al cul del món: Una línea de tren que hi està de decoració sense cap mena de comunicació útil amb Lleida i Barcelona, ni tant sols una bona freqüència Valls -St. Vicenç. Un servei de Busos que presenta moltes deficiències en el compliment horari i les parades a Valls, sinó pregunteu-ho als estudiants que han d’anar a Reus, mala combinació amb els horaris d’estudis, cap línea directe, molts cops no para al Portal Nou tot i ser una parada obligada!

Algú veu Valls aprop d'alguna infraestructura
A més en el futur mapa de comunicacions del Camp de Tarragona el sistema de rodalies amb tramvia evita Valls on l’alternativa és el transport via Bus. A Valls estem obligats a usar el cotxe per traslladar-nos i això ens fa ciutadans de segona. Realment no comptem per res, fa quatre dies ens prenien la variant, ara sembla que ens la tornin, tots contents amb la pressió feta, molt satisfets! Ara tindrem l’autovia, però amb un retard considerable. Quans anys fa que es parla de l’autovia? 10? Quans en faran falta perquè s’acabi?
Aquest fet exemplifica una de les perversions de la política, primer et prenen el que tens després t’ho donen retallat i tard, i encara els hi agraeixes que t’hagin tingut en compte i els hi dones les gràcies; i algun polític es posa la medalla del que s’ha aconseguit. Que si m’he reunit amb tal, que jo he pressionat ...
Jo em pregunto de que ens serveix la socio-vergència a Valls si no aconseguim les infraestructures necessàries i un transport públic de cara i ulls!
Al final contents i enganyats!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada