dimarts, 21 de juny del 2011

Tornem-hi

Vaig a reprendre el blog després del parèntesis electoral. Aquest blog serà el més personal, aquí hi trobareu cuina, aficions i blocades més personals, en l’altre blog: www.jordicartanya.cat hi trobareu l’activitat política que estic fent a l’ajuntament.

Avui us vull deixar algunes receptes d’estiu, fetes amb un dels ingredients estrella i versàtils de l’estiu: El carbassó.


Primera opció: Carbassons farcits.
Cal cercar carbassons de mida petita, partir-los pel  mig i bullir-los amb aigua lleugerament salada. Cal vigilar que no quedin massa fets, els heu de treure del foc quan estiguin al dente.
Mentre bullen cal que prepareu un sofregit amb all, ceba i tomaca. Quan el tingueu casi fet cal afegir-hi la vianda que vulgueu: botifarra negra, xoris vermell, cansalada, trinxat, sobrassada.... poseu-hi el que vulgueu, això si tot tallat petit. Un cop la vianda s’hagi sofregit afegiu un gotet de vi blanc.
Agafeu els mitjos carbassons i buideu-los una mica  del mig, els farciu amb el sofregit i cobriu-lo amb formatge. A gratinar i a menjar.

Segona opció: un acompanyament ideal Carbassó a la planxa.

 
Cal tallar-lo a llesques fines, saleu-los  i amb la planxa ben calenta els poseu a coure a banda i banda. Un cop cuits els hi podeu posar un raig d’oli en cru aromatitzat amb orenga. Son ideals per acompanyar un segon o bé d’entrant amb alguna altra verdura a la planxa.



Tercera opció: Lasanya de carbassó.
Amb els carbassons que hem fet a la planxa els posem en capes successives alternant-hi pernil dolç i formatge o bé el que més us agradi, un xic de formatge a sobre i a gratinar-ho.

Quarta opció: Tapes de Carbassó
·         Agafeu carbassó a la planxa i emboliqueu unes gambes iper sobre una mica de sal Maldon
·         Sobre una llesqueta fina de pa lleugerament torrat poseu-hi:
o   Carbassó a la planxa i a sobre uns seitons fregits i un raget d’oli de romaní.
o   Carbassó a la planxa, una capa de formatge de cabra i tapeu-ho amb més carbassó a la planxa.

Pels més agosarats: Flors de carbassó farcides.
Agafeu les flors de carbassó, les netegeu bé amb aigua freda i les farciu amb botifarra negre acabada de fer i carbassó tallat a trossets petits, les arrebosseu amb una barreja de farina, aigua orenga i un polsim de pebre i les fregiu. També les podeu farcir de brandada de bacallà o del que se us acudi.

I ja per acabar un carbassó ben tendre tallat molt finet podeu posar-lo a l’amanida.
Apa doncs que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada