Vaig a reprendre el blog després del parèntesis electoral. Aquest blog serà el més personal, aquí hi trobareu cuina, aficions i blocades més personals, en l’altre blog: www.jordicartanya.cat hi trobareu l’activitat política que estic fent a l’ajuntament.
Avui us vull deixar algunes receptes d’estiu, fetes amb un dels ingredients estrella i versàtils de l’estiu: El carbassó.
Primera opció: Carbassons farcits.

Mentre bullen cal que prepareu un sofregit amb all, ceba i tomaca. Quan el tingueu casi fet cal afegir-hi la vianda que vulgueu: botifarra negra, xoris vermell, cansalada, trinxat, sobrassada.... poseu-hi el que vulgueu, això si tot tallat petit. Un cop la vianda s’hagi sofregit afegiu un gotet de vi blanc.
Agafeu els mitjos carbassons i buideu-los una mica del mig, els farciu amb el sofregit i cobriu-lo amb formatge. A gratinar i a menjar.
Segona opció: un acompanyament ideal Carbassó a la planxa.
Cal tallar-lo a llesques fines, saleu-los i amb la planxa ben calenta els poseu a coure a banda i banda. Un cop cuits els hi podeu posar un raig d’oli en cru aromatitzat amb orenga. Son ideals per acompanyar un segon o bé d’entrant amb alguna altra verdura a la planxa.
Tercera opció: Lasanya de carbassó.
Amb els carbassons que hem fet a la planxa els posem en capes successives alternant-hi pernil dolç i formatge o bé el que més us agradi, un xic de formatge a sobre i a gratinar-ho.
Quarta opció: Tapes de Carbassó
· Agafeu carbassó a la planxa i emboliqueu unes gambes iper sobre una mica de sal Maldon
· Sobre una llesqueta fina de pa lleugerament torrat poseu-hi:
o Carbassó a la planxa i a sobre uns seitons fregits i un raget d’oli de romaní.
o Carbassó a la planxa, una capa de formatge de cabra i tapeu-ho amb més carbassó a la planxa.
Pels més agosarats: Flors de carbassó farcides.
Agafeu les flors de carbassó, les netegeu bé amb aigua freda i les farciu amb botifarra negre acabada de fer i carbassó tallat a trossets petits, les arrebosseu amb una barreja de farina, aigua orenga i un polsim de pebre i les fregiu. També les podeu farcir de brandada de bacallà o del que se us acudi.
I ja per acabar un carbassó ben tendre tallat molt finet podeu posar-lo a l’amanida.
Apa doncs que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada