dilluns, 13 de setembre del 2010

Patates Baconeras

Una altre de les coses "d’antes" a la cuina és la màxima de que tot s’aprofita i d’aquí en surten una bona colla de menjars. Avui en farem un de ben senzill.
Quan es cullen les patates, sempre en surten de petites, els patacons, un rebuig per anar a vendre però que tenen el seu ús.
Aquests patacons tendres, acabats de collir es renten be i es bullen amb pell. Un cop cuits ja tenim el plat fet, si així de fàcil, es posen a taula i cadascú es pela els que es vol menjar.
Els acompanyem amb un bon oli d’oliva,  vinagre, sal, all trinxat, julivert picat, pebre negre, pebre vermell, oli de vitxo.... tot allò que se us acudi.
I per menjar-los es ben fàcil, es xafen al ser tendre i bullits amb la pell són extremadament mantegosos i adquireixen un aspecte de puré, aleshores els condimenteu amb el que vulgueu.

Hi ha variants per usar els patacons:

Pels que tenen paciència: agafeu els mes petits, els bulliu al dente, els peleu i els fregiu ala fregidora. Perfectes per acompanyar un rostit o per fer un aperitiu.
Amb sobrassada de mallorca i mel de romani

Pels sofisticats o de nova cuina: els bulliu i sense pelar-los els partiu pel mig i a sobre i poseu una mica de sobrassada de Mallorca i un toc de mel o be una mica de botifarra negra esparracada (aquella que es compra el dilluns al vespre a la cansaladeria encara calenta just acabada de sortir del perol), amb formatge de cabra, amb fredolics saltejats .... Les passeu pel microones per donar-hi un punt d’escalfor i a taula.
Amb botifarra negra i emental
Amb formatge de cabra i pinyons torrats
Amb farcit de canelò i formatge manxego sec

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada