dilluns, 23 d’agost del 2010

Mandonguilles amb albergínia.


És un d’aquells plats de temporada, que es feien abans, on la barreja de gustos i textures és fonamental.

Necessitem:

Per les mandonguilles:

Llonganissa, 1 ou

Pel sofregit:

All, ceba, tomàquet, un gotet de vi blanc i oli de Picamoixons

Per l’acompanyament:

1 ou per cap i albergínia.



Elaboració:

Primer farem el sofregit, millor en cassola de test o de ferro. Posem l’oli i 1 all tallat finet, a foc amorós sense virulències, hi afegirem la ceba rallada i quan aquest hagi perdut l’aigua, posem-hi el tomàquet ratllat, deixeu-ho coure a poc a poc.

Mentrestant anem preparant la resta, tallem l’albergínia a rodanxes, la posem en un escorredor i la salem per tal de treure’ls –hi l’amargor, fem els ous durs ...ep penseu que heu d’anar remenant la cassola de tant en tant. Ara preparem les mandonguilles, traiem el budell de la llonganissa i barregem-la amb l’ou batut, ha arribat el moment de posar-les a la cassola, per fer-les millor us humitegeu les mans de tant en tant i així no se us enganxarà el trinxat. Mentre es couen les mandonguilles, poseu a fregir l’albergínia, foc viu i quan les treieu les poseu sobre un paper de cuina per treure l’excés d’oli.

Ara només cal posa el vi a la cassola, deixeu-lo reduir a la meitat i afegiu-hi els ous durs partits pel mig i l’albergínia fregida, que faci un xup xup i a emplatar.

És un plat per sucar-hi pa, hi ha qui li agrada xafar les mandonguilles amb l’albergínia, o tallar-ho tot a trossets i anar-ho menjant barrejat, això que cadascú s’ho manegui al seu gust.

1 comentari:

  1. Osti que bo!!!!! M'encanten les mandonguilles que fa ma mare, però aquestes han d'estar irresistibles.
    Gràcies, per la recepta!!!
    Muackssss!!!!

    ResponElimina